Υλικά
Για την κρέμα λεμονιού
2 μέτρια λεμόνια ή 3 λάιμ
200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. κορν φλάουρ
2 κρόκοι αβγών
100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη με 1 κ.γ. καλαμποκέλαιο
Για το σεμιφρέντο
1 κουτί Μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κρέμα τυριού
3 κ.σ. λικέρ limoncello
100 γρ. μπισκότα γεμιστά λεμονιού, σπασμένα με το χέρι
Για τη φόρμα
Μακρόστενη φόρμα 13x37 εκ.
Μεμβράνη τροφίμων
Εκτέλεση
Στρώνουμε τη φόρμα με μεμβράνη, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα, αφήνοντας περιθώριο να προεξέχει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους αβγών μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Μόλις το γάλα ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη απευθείας στην επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ το Μορφατ, το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα τυριού μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το λικέρ limoncello και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα λεμονιού και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ξαναβάζουμε για λίγο στην κατάψυξη και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Ξεφορμάρουμε ανασηκώνοντας τη μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και σερβίρουμε!
Απολαμβάνουμε το πιο δροσιστικό και αρωματικό σεμιφρέντο!
Δημιουργός συνταγής: Dimitra Stamataki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.