Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025

Γαριδομακαρονάδα



Μια απολαυστική και εύκολη Γαριδομακαρονάδα με μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα. Ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει γευστικά!

Υλικά (για 3 μερίδες)300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 κ.γ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
λίγη ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα από το νερό των ζυμαρικών


ΕκτέλεσηΒράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό τους πριν τα στραγγίσουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το νερό από τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας προαιρετικά με φρέσκο μαϊντανό ή παρμεζάνα.


Παρατηρήσεις:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο μπούκοβο για μια πικάντικη νότα ή να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για μια πιο ελαφριά εκδοχή.


Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Γαριδομακαρονάδα Μια απολαυστική και εύκολη Γαριδομακαρονάδα με μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα. Ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει γευστικά! Υλικά ...