Μαγείρεμα
15 mins
Κλασική συνταγή απο την Ιταλική κουζίνα προερχόμενη απο την όμορφη Ρώμη. Στηρίζεται στη φιλοσοφία του cacio e pepe με την προσθήκη του γκουαντσάλε. Εμείς στη συνταγή μας χρησιμοποιήσαμε μπέϊκον. Όμως η αυθεντική εκδοχή περιλαμβάνει γκουαντσάλε.
250 gr λιγκουίνι
αλάτι
βούτυρο
150 gr μπέικον ή γκουαντσάλε
πιπέρι μαύρο ολόκληρο
150 gr παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
200 gr νερό απο τα βρασμένα ζυμαρικά
Step 1
Σε ένα γουδί για μπαχαρικά βάζουμε 1,5 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ολόκληρο και το χοντροσπάμε.(όχι πολύ χοντρό, ούτε πολύ ψιλό)
αλάτι
βούτυρο
150 gr μπέικον ή γκουαντσάλε
πιπέρι μαύρο ολόκληρο
150 gr παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
200 gr νερό απο τα βρασμένα ζυμαρικά
Step 1
Σε ένα γουδί για μπαχαρικά βάζουμε 1,5 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ολόκληρο και το χοντροσπάμε.(όχι πολύ χοντρό, ούτε πολύ ψιλό)
Step 2
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που λέει η συσκευασία.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που λέει η συσκευασία.
Step 3
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε το νερό που τα βράσαμε.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε το νερό που τα βράσαμε.
Step 4
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150γρ τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένο πεκορίνο και 200γρ από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί ένας χυλός.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150γρ τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένο πεκορίνο και 200γρ από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί ένας χυλός.
tep 5
Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ½ κουταλιά βούτυρο, το χοντροσπασμένο πιπέρι, το μπέικον και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.
Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ½ κουταλιά βούτυρο, το χοντροσπασμένο πιπέρι, το μπέικον και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.
Step 6
Έπειτα ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τον χυλό του τυριού από το μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γλασάρουν και να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή (για 1-2 λεπτά περίπου).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.