Κυριακή 20 Ιουλίου 2025

 

Πίτσα μαργαρίτα
Ζυμάρι
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ. λάδι
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει η ζύμη μαλακιά
(Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.)

Σάλτσα
2 ντομάτες ώριμες
1 κ.γ. λάδι
1 κ.σ. κέτσαπ
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
βασιλικός ψιλοκομμένος
(Βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά)

Μπόλικο κίτρινο τυρί (έχω βάλει διαφορά κίτρινα τυριά)

Εκτέλεση
Απλώνω την ζύμη στο ταψί.
Τη βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Πάνω στα 15 λεπτά βγάζω τη ζύμη από το φούρνο, βάζω τη σάλτσα και το τυρί και βάζω για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο πάλι.

Δημιουργός συνταγής: Giannis Artemis Peteinarakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ Μια παραδοσιακή συνταγή με πλούσια αρώματα και βαθιά γεύση που θυμίζει θάλασσα και ελληνική κουζίνα. Ένα πιάτο ιδανικό για...