με Γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ:
1.400 γρ γιαούρτι με γεύση φράουλα
1.200 ml κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο)
250 γρ ώριμες φράουλες(καθαρισμένες,πλυμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)
150 γρ μαρμελάδα φράουλα(με κομμάτια φράουλας)
τον χυμό από 1 λεμόνι
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
υγρή γεύση φράουλα(άρωμα/γεύση ζαχαροπλαστικής)
*Προσθέτουμε μισή κούπα ζάχαρη άχνη ή όση ποσότητα επιθυμούμε αν το θέλουμε πιο γλυκό.Στην περίπτωση που θα βάλουμε
ζάχαρη άχνη θα την χτυπήσουμε με την σαντιγί όταν σφίξει η κρέμα γάλακτος όχι από την αρχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας
μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα
σοκολάτα με γεύση φράουλα
χωνάκια παγωτού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε όλα τα υλικά μας μέσα στο ψυγείο.Πρέπει να είναι παγωμένα.Ξεκινάμε με τις φράουλες.Τις καθαρίζουμε,τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στην μέση.Τις βάζουμε σε ένα μπολ.Κόβουμε ένα ολόκληρο λεμόνι στην μέση και το στύβουμε.Το σουρώνουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού πάνω στις κομμένες φράουλες.Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ μας ρίχνουμε όλη την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.Πρέπει να είναι ανάλαφρη και όχι σε εντελώς στερεά μορφή.Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι φράουλας μέσα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί στο μείγμα μας.Προσθέτουμε την μαρμελάδα φράουλα στο μπολ με τις κομμένες φράουλες,τις ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τις πολτοποιούμε.Στην συνέχεια χωρίζουμε το παγωτό μας σε 2 διαφορετικά μπολ.Θα το κάνουμε με διαφορετικές αποχρώσεις ροζ.Στο πρώτο μπολ θα ρίξουμε τον πολτό φράουλας,μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής και 3 κ.γ. υγρή γεύση φράουλας.Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας μέχρι να πάρει ένα όμορφο ροζ χρώμα.Στο δεύτερο μπολ θα ρίξουμε πρώτα 3 κουταλάκια του γλυκού υγρή γεύση φράουλας και θα ανακατέψουμε καλά το μείγμα μας με την πλαστική μας σπάτουλα.Έπειτα θα ρίξουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής και με ένα μυτερό μαχαίρι θα κάνουμε κυκλικά σχέδια μέσα στο μείγμα του παγωτού μας ώστε να έχει διαφορετικές αποχρώσεις μέσα.Παίρνουμε το πλαστικό μπολ στο οποίο θα τοποθετήσουμε το παγωτό μας μέσα στην κατάψυξη.Θα προσθέσουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα του παγωτού όπως κάνουμε στα δίχρωμα κέικ.Με την σπάτουλα μας κάνουμε λεία την επιφάνεια του παγωτού μας και κλείνουμε με το καπάκι ακοή πάνω.Βάζουμε το παγωτό μας μέσα στην κατάψυξη.Πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 6 ώρες για να το σερβίρουμε.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Βγάζουμε το παγωτό μας 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε για να μαλακώσει λίγο και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Με το μαχαίρι κόβουμε μπισκότα και σοκολάτα με γεύση φράουλα.Μπορούμε τα τα βάλουμε και στον πολυκόπτη(μπλέντερ).Βουτάμε το ειδικό κουτάλι για παγωτό πρώτα μέσα σε βραστό νερό και μετά μέσα στο παγωτό μας.Παίρνουμε όσες μπάλες επιθυμούμε και τις βάζουμε στο χωνάκι μας ή σε ένα μπολ.Ριχνούμε το σιρόπι από πάνω.Τέλος πασπαλίζουμε τα τριμμένα μπισκότα και την σοκολάτα από πάνω και απολαμβάνουμε το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό φράουλας!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ:
1.400 γρ γιαούρτι με γεύση φράουλα
1.200 ml κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο)
250 γρ ώριμες φράουλες(καθαρισμένες,πλυμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)
150 γρ μαρμελάδα φράουλα(με κομμάτια φράουλας)
τον χυμό από 1 λεμόνι
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
υγρή γεύση φράουλα(άρωμα/γεύση ζαχαροπλαστικής)
*Προσθέτουμε μισή κούπα ζάχαρη άχνη ή όση ποσότητα επιθυμούμε αν το θέλουμε πιο γλυκό.Στην περίπτωση που θα βάλουμε
ζάχαρη άχνη θα την χτυπήσουμε με την σαντιγί όταν σφίξει η κρέμα γάλακτος όχι από την αρχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας
μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα
σοκολάτα με γεύση φράουλα
χωνάκια παγωτού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε όλα τα υλικά μας μέσα στο ψυγείο.Πρέπει να είναι παγωμένα.Ξεκινάμε με τις φράουλες.Τις καθαρίζουμε,τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στην μέση.Τις βάζουμε σε ένα μπολ.Κόβουμε ένα ολόκληρο λεμόνι στην μέση και το στύβουμε.Το σουρώνουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού πάνω στις κομμένες φράουλες.Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ μας ρίχνουμε όλη την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.Πρέπει να είναι ανάλαφρη και όχι σε εντελώς στερεά μορφή.Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι φράουλας μέσα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί στο μείγμα μας.Προσθέτουμε την μαρμελάδα φράουλα στο μπολ με τις κομμένες φράουλες,τις ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τις πολτοποιούμε.Στην συνέχεια χωρίζουμε το παγωτό μας σε 2 διαφορετικά μπολ.Θα το κάνουμε με διαφορετικές αποχρώσεις ροζ.Στο πρώτο μπολ θα ρίξουμε τον πολτό φράουλας,μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής και 3 κ.γ. υγρή γεύση φράουλας.Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας μέχρι να πάρει ένα όμορφο ροζ χρώμα.Στο δεύτερο μπολ θα ρίξουμε πρώτα 3 κουταλάκια του γλυκού υγρή γεύση φράουλας και θα ανακατέψουμε καλά το μείγμα μας με την πλαστική μας σπάτουλα.Έπειτα θα ρίξουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής και με ένα μυτερό μαχαίρι θα κάνουμε κυκλικά σχέδια μέσα στο μείγμα του παγωτού μας ώστε να έχει διαφορετικές αποχρώσεις μέσα.Παίρνουμε το πλαστικό μπολ στο οποίο θα τοποθετήσουμε το παγωτό μας μέσα στην κατάψυξη.Θα προσθέσουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα του παγωτού όπως κάνουμε στα δίχρωμα κέικ.Με την σπάτουλα μας κάνουμε λεία την επιφάνεια του παγωτού μας και κλείνουμε με το καπάκι ακοή πάνω.Βάζουμε το παγωτό μας μέσα στην κατάψυξη.Πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 6 ώρες για να το σερβίρουμε.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Βγάζουμε το παγωτό μας 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε για να μαλακώσει λίγο και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Με το μαχαίρι κόβουμε μπισκότα και σοκολάτα με γεύση φράουλα.Μπορούμε τα τα βάλουμε και στον πολυκόπτη(μπλέντερ).Βουτάμε το ειδικό κουτάλι για παγωτό πρώτα μέσα σε βραστό νερό και μετά μέσα στο παγωτό μας.Παίρνουμε όσες μπάλες επιθυμούμε και τις βάζουμε στο χωνάκι μας ή σε ένα μπολ.Ριχνούμε το σιρόπι από πάνω.Τέλος πασπαλίζουμε τα τριμμένα μπισκότα και την σοκολάτα από πάνω και απολαμβάνουμε το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό φράουλας!