Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025

Κοτόπουλο κοκκινιστό
Το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε πλούσια κόκκινη σάλτσα και συνοδεύεται ιδανικά με τραγανές τηγανητές πατάτες. Ένας συνδυασμός που πάντα εντυπωσιάζει!
Υλικά2 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κόκκους μπαχάρι
Κόκκους πιπεριού (κατά προτίμηση)
1 καρότο, τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
2-3 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι και πιπέρι
Νερό (όσο χρειαστεί)
Πατάτες για τηγάνισμα

ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
Σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου μαζί με τα μπαχάρια και τους κόκκους πιπεριού μέχρι να ροδίσουν καλά και να ξεροψηθούν οι πετσούλες.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς.
Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ.
Ρίχνουμε νερό ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το ξυλάκι κανέλας.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, συνοδευόμενο από τις τηγανητές πατάτες.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

  Λουκουμάδες με 3 υλικά έτοιμοι σε χρόνο ρεκόρ! Οι πιο γευστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι λουκουμάδες που έχετε δοκιμάσει! Σούπερ σιροπι...