Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ
Άγνωστο πως,
βρέθηκα να έχω στο ψυγείο
(Bosch-ντουλάπα, κάνει και παγάκια)
2 συσκευασίες κιλού στραγγιστού γιαουρτιού
ντιπ ακατανάλωτες! Φουλ λέμε!
Είχα και στο ράφι εδώ και καιρό κάτι ζελιά
(το ζελέ, τα ζελιά) και είπα μέσα μου:
Δεν γκουγκλίζω στον σερτσίδη το ψαχτήρι
γιαούρτι+ζελέ να δω τι μπορώ να κάνω
για να μου αδειάσουν τον χώρο
πριν λήξουν και πάνε τσάμπα και βερεσέ;
Και εγένετο, αυτό το δροσερό γλυκάκι:
________________
Υλικά(ταψί 25Χ35 εκ):

700 γρ γιαούρτι στραγγιστό
(2%, 5% ή 10% λιπαρά. Ό,ποιο προτιμάμε)
3 φακελάκια ζελέ ιδίας γεύσης
(δε θα το κάνουμε αμέρικαν μπαρ δω μέσα
ν΄ ανακατεύουμε ανανά, κεράσι και φράουλα!)
1/2 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
(της γνωστής οικογενείας, βεβαίως, βεβαίως)
500+400 ml ΚΑΥΤΟ νερό
________________
Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ΔΥΟ φακελάκια ζελέ σε ένα μπολ
(το τρίτο φακελάκι τ΄ αφήνουμε να κλαίει).
Ρίχνουμε 500 ml ΚΑΥΤΟ νερό
κι αυγοδαρτίζουμε να λιώσουν εντελώς.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη
να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις κρυώσει,
το βάζουμε αγκαλιά με το γιαούρτι
και τα κάνουμε όλα αχταρμά.
Κάτι σαν αραιό στόκο ένα πράμα.
Στρώνουμε τα μπισκότα στο ταψί
τα λούζουμε με το γιαουρτοζελέ
(θα επιπλέουν,
οπότε τα διορθώνουμε με τα χεράκια μας)
και βουρ στο ψυγείο για μερικές ώρες
να σφίξει το ζελέ από την ψυχρασία
και να μη τρεμουλιάζει σαν σιλικόνη.
________________
Αφού σφίξει το μπισκοτογιαουρτοζελέ
ρίχνουμε ΕΝΑ φακελάκι ζελέ σε μπολ
(το τρίτο, που έκλαιγε πριν)
μαζί με 400 ml ΚΑΥΤΟ νερό.
Πάμε ξανά μανά με το αυγοδαρτοχτύπημα,
περιμένουμε να κρυώσει τανάπαλιν,
περιλούζουμε το ήδη κρύο μπισκοτομείγμα
με αυτό το χρωματιστό νεροζελέ
κι άιντε πάλι στο ψυγείο
για 2 ώρες, 21 δευτερόλεπτα και 56 δέκατα
να πάθει το γλυκό μας ένα κρυοπαγικό σοκ.
Μετά...κόβουμε κομμάτες και σερβίρουμε
(πρώτα την πάρτυ μας και μετά τους άλλους!).
________________
ΣΗΜ:

Μπορούμε να κάνουμε
και στρώσεις μπισκότων-γιαουρτοζελέ εναλλάξ
αν το θέλουμε πιο παχύ σε ύψος.
Εννοείται ότι θα αυξήσουμε τα υλικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ Μια παραδοσιακή συνταγή με πλούσια αρώματα και βαθιά γεύση που θυμίζει θάλασσα και ελληνική κουζίνα. Ένα πιάτο ιδανικό για...